Jubileum 10 jaar 2gether

2gether met projectkoor viert jubileum met fantastisch concert

Samen zijn, Wetenschappelijk onderzoek, Ik wil zingen, Hallelujah, Je eigen wijs, So Strong, Leef, Circle of life, Altijd welkom, Home, Je staat niet alleen, Echte Vrienden: het kwam allemaal voorbij in teksten en liederen tijdens het vieren van het 10-jarig jubileum van 2gether samen met het projectkoor.

Toen de eerste klanken in de volle kerk van Keijenborg klonken, werd het muisstil. Het optreden startte met het lied Samen Zijn begeleid op, wie had dat verwacht, een accordeon. 
Vervolgens een gesproken oproep om toch vooral te gaan zingen. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond, dat zingen onder andere stress vermindert, de hartslag omlaag brengt en de levensverwachting verhoogt. Zingen stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon oxytocine. Samen zingen geeft je een goed gevoel, je wordt er gelukkig van en er komt energie vrij. Je voelt iets gezamenlijks ontstaan, je voelt je niet meer alleen. En dit hebben we zeker gehoord tijdens het concert. De zangers en zangeressen straalden en hun enthousiaste zang roerde de luisteraars. De pakkende gedichten en teksten waren perfect afgestemd op de liederen. De beelden getoond op het scherm vulden dit nog eens aan.

2gether met projectkoor 10 jarig jubileum openingslied met accordeon 19112023

Projectkoor

Het koor 2gether vierde op zondag 19 november haar 10-jarig bestaan. 2gether ontstond in 2013 door het samengaan van de jongerenkoren Rejoice uit Keijenborg en Vocal Motion uit Steenderen. 2gether had bij haar jubileumviering versterking gekregen van projectkoorleden, het koor was dubbel zo groot. Vier repetities waren er voor de koorleden om gezamenlijk 11 liederen in te studeren. Dat kostte op de repetitieavonden veel energie en leverde vele rode wangen op. De koorleden hadden er zeker ook veel plezier in, na de eerste twee repetities hoorde je al dat de klanken één geheel gingen vormen.

2gether met projectkoor overzichtsfoto 19112023

Zingen, samen zijn en vriendschap

2gether wilde met gedichten, teksten en liederen de bezoeker inspireren. Zij wilden de boodschap overbrengen, zodat de luisteraar geraakt werd. Dat is zeker gelukt! Enkele regels uit een gedicht: Ben je anders dan een ander, ja, natuurlijk, jij bent jij, wees maar jezelf en blijf bijzonder, zing gewoon je eigen wijs. Dit werd gevolgd door de liederen So strong van Labi Siffre, een mooi gedragen muziekstuk, en Een nieuwe dag /A brand new day, een nummer uit de musical The Wiz en geschreven door Luther Vandross, een spetterend lied.

In de afgelopen 10 jaren hebben de koorleden van 2gether samen mooie herinneringen gemaakt, maar zeker ook verdrietige momenten gedeeld met elkaar. Voor al deze momenten werd een kaars aangestoken. Aansluitend klonk het mooie lied Hallelujah van Leonard Cohen, zeker een kippenvelmoment.

De rode draad van “zingen, samen zijn en vriendschap” werd goed door het programma geweven. Samen lachen, samen huilen, samen lopen, samen schuilen, samen hopen, samen bouwen, altijd op elkaar vertrouwen. Wat past daar nu mooier bij dan het enthousiaste lied Schouder aan schouder, dat we kennen in de uitvoering van Guus Meeuwis en Marco Borsato. Mensen die als bomen naast je staan, schouder aan schouder, lijf aan lijf, ziel aan ziel, bomen van mensen.

Natuurlijk kon een nummer, gezongen door alleen de leden van 2gether, niet ontbreken. Het vierstemmige Home van Dotan werd goed uitgevoerd.

2gether zingt Home 10 jarig jubileum 19112023

Bedankt!

Bijna aan het einde gekomen van het optreden, bedankte het koor het publiek, dat in zo groten getale was komen luisteren. Dirigent Marcus Jansen zorgde ervoor dat de koorleden na vier repetities een topprestatie leverden met uitstekende zang. Drummer Joop Menting was met zijn vaste hand en stevige beat een steunpilaar voor het koor. Gasttoetsenist Dennis Lukassen zorgde bij meerdere liederen voor de prima begeleiding. Door de vaste personen zijn video-opnames en foto’s gemaakt, zodat de jubileumviering is vastgelegd. Allen werden door de jubileumcommissie bedankt met een mooi boeket bloemen. Dini Compas bedankte namens de RK geloofsgemeenschappen van Steenderen en Keijenborg het projectkoor voor haar inzet en de mooie jubieumviering met een prachtige roos voor elke zanger, zangeres, de dirigent, drummer en toetsenist. Ook feliciteerde ze 2gether met haar 10-jarig jubileum. Aansluitend volgde het slotlied, een nummer van Jan Smit en Gerard Joling met de titel Echte Vrienden. Als je elke week samen zingt, ontstaat er een band, je wordt echte vrienden, je deelt alles, je voelt je niet alleen. Want: samen zijn, doe je nooit alleen.

DSCI0310 drummer Joop

Nieuwe leden

Na het slotlied volgde de receptie achter in de kerk. De vele bezoekers, onder wie oud-koorleden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden, waren unaniem in hun oordeel: wat een fantastisch optreden heeft 2gether met het projectkoor neergezet. Daar genieten we nog lang van na! Na de receptie evalueerden de koorleden en projectkoorleden het concert met elkaar. Voor een handvol projectkoorleden smaakten de repetities en het optreden naar meer: zij komen woensdag weer naar de repetitie en willen blijven zingen bij 2gether. Geweldig! Andere geïnteresseerde zangers of zangeressen zijn natuurlijk ook welkom. Kijk even op onze website voor meer informatie. We repeteren afwisselend in Steenderen en Keijenborg.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DSCI0333 receptie 

 


Het koor 2gether bestaat 10 jaar in 2023!

De viering van ons 10-jarig jubileum is ondertussen geweest, je kunt je dus helaas niet mer aanmelden voor het projectkoor.
Je bent uiteraard van harte welke op onze repetitie om kennis te maken.
Nagenieten kan met de foto's op AchterhoekFoto.nl

Dit willen we vieren met een concert op zondag 19 november 2023.
Wij willen je uitnodigen om mee te zingen in een projectkoor om het concert vorm te geven.

Het projectkoor gaat in 4 repetities (20:00 - 21:45 uur) op 25 oktober, 1, 8 en 15 november circa 10 liederen instuderen. Op 19 november worden de liederen, samen met teksten en gedichten, ten gehore gebracht vanaf 10:00 uur in de kerk in Keijenborg.

Wil je meezingen in dit projectkoor en meewerken aan dit verrassende optreden?
Stuur een mail om je aan te melden of voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Projectkoor2023